
Duygu Farkındalığı:
Duygularla Mindful İlişki Kurma Atölyesi
Hizmetler
Neden Birlikte Çalışmalıyız?
Gerçek potansiyellerini keşfetmiş, yaratıcı ve iş tatmini yüksek profesyoneller
Mindful iletişimle kapsayıcı ve güvene dayalı pozitif iş ortamı
Stres ve belirsizliklerle ustaca başa çıkan dayanıklı bireyler ve esnek organizasyonlar
Mindfulness ile işinizi ve kariyerinizi dönüştürün.
Detaylar ve iş birliği için bana ulaşın.

Duygular; insan yaşamının zengin ve anlamlı bir boyutudur. Ancak, duygularımızla mindful bir ilişki kurmadığımızda, otomatik tepkiler içinde kaybolabilir, konforlu duygulara tutunma veya konforsuz duygulardan kaçınma stratejileri geliştirebiliriz. Bu tepkisellik; hem günlük hem de iş yaşamımızda denge ve netlik bulma yeteneğimizi, stresle başa çıkma becerimizi ve ekip arkadaşlarımızla olan iletişimimizi ve ilişkilerimizi sınırlandırabilir.
Bu atölyede; katılımcılar, bu stratejilerinin durumu nasıl daha karmaşık hale getirdiğini keşfederek, duygularıyla bilinçli, yargısız ve öz şefkatle ilişki kurma becerileri geliştirmeye başlarlar. İş hayatında karşılaşılan stresli süreçlerde konforsuz duygularla ustaca başa çıkmak, şimdiki ana dengeli bir şekilde geri dönmek ve duruma uygun mindfulness pratiklerini iş hayatlarına kolayca entegre etmek için beceriler kazanırlar.
Bu beceriler, katılımcıların baskı altında içsel dengelerini daha kolayca bulmalarını, çatışmaları etkili bir şekilde çözmelerini ve iş arkadaşlarına empatiyle yaklaşmalarını desteklerken iş hayatlarında daha fazla anlam bulmalarına da katkı sağlar.
Aynı zamanda bu atölye, çalışanların duygusal dayanıklılık, stres yönetimi ve empati becerilerini artırarak, şirketlerin daha uyumlu, verimli ve sürdürülebilir bir çalışma ortamı yaratmasına da destek olur.
Bu Atölyeden Neler Beklemelisiniz?
Bu atölye, katılımcıların;
Duygusal öz farkındalık geliştirmesine katkı sağlar:
Katılımcılar, duygu durumlarının kendileri ve iş hayatları üzerindeki etkilerini yargısızca fark etmeyi ve duygulara arkadaşça bir merakla yaklaşmayı öğrenirler. Bu sayede, ekip içi ilişkilerde ve karar alma süreçlerinde duyguları içinde kaybolmadan dengede kalma becerisi edinirler.
Duyguları adlandırma becerisi kazanmalarını destekler:
Özellikle konforsuz duygularla aralarına mesafe koyarak bu duyguların geçici ve değişken olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Bu da iş yerinde yoğun ve zorlayıcı dönemlerinde stres yönetimini destekler.
Otomatik tepkileri fark etmelerine olanak sağlar:
Duygular, düşünceler, beden duyumları ve dürtüler arasındaki sürekli etkileşimi anlamalarını sağlayarak, bu farkındalıkla daha bilinçli ve ustaca seçimler yapabilmelerine imkân tanır.
Duygularla sağlıklı ve mindful bir ilişki geliştirmelerine rehberlik eder:
Duyguların kendisinin bir sorun olmadığını, esas meselenin onlarla kurulan ilişki olduğunu fark etmelerine yardımcı olur.
Konforsuz duygularla başa çıkma becerilerini güçlendirir:
Zorlayıcı durumlarda içsel dengelerine geri dönerek, tepki vermek yerine daha bilinçli ve ustaca yanıtlar verme becerilerini geliştirmelerine destek olur.
Empati ve etkili iletişim becerileri geliştirmelerine ve mindful ilişkiler kurmalarına katkı sağlar:
Katılımcılar, ekip arkadaşlarının duygu durumlarını daha iyi anlayarak daha etkili iletişim kurmayı ve iş birliğini güçlendirmeyi öğrenirler. Kendilerine ve ekiplerine karşı geliştirdikleri bu farkındalık, iş yerinde güvene dayalı ilişkiler kurmalarına ve genel esenliğin artmasına katkı sağlar.
Mindfulness pratiklerini iş hayatına entegre etmelerine imkân tanır:
İş hayatındaki karmaşık durumlara uygun mindfulness pratiklerini uygulamaya yönelik araçlar sunarak, çalışanların bu becerileri günlük iş akışlarına kolayca entegre etmelerine destek olur.
Atölye Formatı:
📅 Süre: online 90 dakikalık oturum
👥 Grup: En az 6, en fazla 16 kişi
📌 İçerik:
İş yerinde uygulanabilir mindfulness pratikleri ve bilişsel egzersizler
Beceri geliştirme ve deneyimsel öğrenme odaklı interaktif oturumlar